Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετατροπή των υφιστάμενων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε κλειστές ελεγχόμενες δομές στα νησιά της Λέσβου και της Χίου, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.
Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν σήμερα στη Διαύγεια από το υπουργείο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση της απαραίτητης έκτασης σε Λέσβο και Χίο, καθώς και οι συμβάσεις για την εκτέλεση των περιφράξεων και των πρώτων χωματουργικών έργων.
Τέλος, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εκπόνηση των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών στα δύο νησιά.
Αναφερόμενος στη δημιουργία των κλειστών δομών σε Λέσβο και Χίο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είπε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Σκάι 100,3 FM”, ότι «θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ειδικές περιοχές για ασυνόδευτα ανήλικα και μονογονεϊκές οικογένειες», ενώ έχει προβλεφθεί κλειστός χώρος για τους ανθρώπους που πρέπει να επιστραφούν.
Παράλληλα, ανέφερε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο.
Σχετικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Μόρια, επισήμανε ότι «διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι δίπλα στην κατοικία του νοσούντος αλλά και σε ολόκληρη την δομή». Προσέθεσε, πως υπήρχαν αντίστοιχα κρούσματα στη Χίο και στη Ριτσώνα τις προηγούμενες μέρες, «χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Από την αρχή της πανδημίας, ευτυχώς, δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής που να συνδέεται με το μεταναστευτικό λόγω κορονοϊού».
Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης περιέγραψε, ότι «τον Ιούλιο μπήκαν στην χώρα μας 564 μετανάστες, αλλά έφυγαν 1.034. Κάποιοι αποχώρησαν με προορισμό τις χώρες προέλευσής τους, είτε οικειοθελώς είτε υποχρεωτικά, και κάποιοι έφυγαν για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο συμφωνιών που έχουμε κάνει για την μετεγκατάσταση ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων».
Τέλος έκανε λόγο μείωση των ροών, η οποία υπερβαίνει το 90% τους προηγούμενους μήνες και για την αποσυμφόρηση των νησιών, που έχει φτάσει στο 35%-40%.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















