«Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η είδηση της απώλειάς του μας γέμισε όλους θλίψη. ‘Αφησε το πολιτικό σύστημα πιο φτωχό. Χάσαμε ένα αγωνιστή της Δημοκρατίας και ένα Πολιτικό που κόντρα στο πολιτικό κόστος πάλεψε για τον εκσυγχρονισμό».
Η βουλευτής επισημαίνει σε δήλωση της ότι «η οκτάχρονη πρωθυπουργική θητεία του 1996 – 2004 συνδέθηκε με την περίοδο εκσυγχρονισμού της χώρας, την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τα μεγάλα έργα υποδομής για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Προσθέτει ότι «ο Κώστας Σημίτης ήταν πάντα ένας σεμνός, αποτελεσματικός Πολιτικός με ισχυρές πεποιθήσεις για τις οποίες έδινε σταθερά μάχη. Ήθελε πάντα να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Υπήρξαν στιγμές που αυτά τα χαρακτηριστικά του τα πλήρωσε». «Ωστόσο», σημειώνει, «όλη η πορεία του, το έργο και οι απόψεις του αφήνουν στην χώρα και στο ΠΑΣΟΚ πολύτιμη παρακαταθήκη».
Αναφέρει καταληκτικά ότι «ο Κώστας Σημίτης πέρασε πια στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων, πέρασε στην Ιστορία. Θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μας , στην ψυχή και στο μυαλό μας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο- Έγιναν 13 συλλήψεις
- Το ιδιαίτερο μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον: «Αφήνουμε πίσω ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια», vid
- Δυνατό «ράπισμα» στους διεθνιστές από Νορβηγία
- Θεσσαλονίκη : Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο
- Μυστήριο με 58χρονο νεκρό οδηγό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο – Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξε το μετρό
- Το Βέλγιο συμφώνησε για την προμήθεια αμυντικών drones
- Σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου φιλοδοξεί να αναδείξει τη Φλώρινα ο δήμος
- Νέα παρέμβαση της Νίκι Μινάζ: Θα μιλήσει στον ΟΗΕ για τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανών στη Νιγηρία
- Η ώρα δείχνει να πλησιάζει! Τι αναμένεται να συμβεί εντός του 2027









