• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπαράζ rapid tests το τελευταίο διήμερο- Κι έτσι αυξάνονται ολοένα τα κρούσματα

Μπαράζ rapid tests το τελευταίο διήμερο- Κι έτσι αυξάνονται ολοένα τα κρούσματα

test covid unsplash
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια εκατοντάδων rapid test σε όλη την Αττική από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης».

Το τελευταίο διήμερο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στους δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης, Ωρωπού αλλά και στη Δυτική Αττική, με τον συντονισμό του Δρ. Πάνου Ευσταθίου, ενώ αύριο.πραγματοποιηθούν στο Περιστέρι και στο Μεταξουργείο. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων στον πρώτο δήμο, παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεoδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο δήμαρχος Σ. Πολλάλης.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, ενώ τα θετικά περιστατικά επανεξετάζονται άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, επισημαίνει ότι κατά τους ελέγχους δίνεται έμφαση σε επιδημιολογικά επιβαρημένες περιοχές και σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, τονίζοντας: “Επενδύουμε στην πρόληψη, ως το αποτελεσματικότερο μέτρο για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συμβάλλοντας στην εθνική μάχη, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας».

photo unsplash