Μητσοτάκης σε Σολτς: Θέλουμε κάποιοι αλλοδαποί να μείνουν ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Χρειαζόμαστε εργάτες»

Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στις κοινές δηλώσεις που πραγματοποίησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Μέση Ανατολή, ωστόσο δεν έκρυψε την επιθυμία του να κρατήσει μέρος ( ; ) αυτών, γιατί όπως είπε η Ελλάδα έχει έλλειψη εργατικού δυναμικού!

Όπως είπε:

«Όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον που φτάνει στην Ελλάδα, η πρόθεσή μας είναι να μείνι στην Ελλάδα! Εξάλλου έχουμε μεγάλες ανάγκες ως προς το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας και θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να επιλέξουν να κάνουν την Ελλάδα τον μόνιμο τρόπο παραμονής τους»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνου να είναι σε πλήρη σύμπνοια με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος είχε δηλώσει:

«Σε αυτή την κρίση περάσαμε από το “δεν μπορώ να βρω δουλειά” στο “δεν μπορείς να βρεις εργάτες”. Αυτό δεν ωφελεί μόνο την κοινωνία, αλλά πρέπει να γίνει. Ελπίζω λοιπόν ότι όλοι είμαστε μαζί, ευθυγραμμισμένοι, έθνη και ηγέτες για μια πιο τέλεια ένωση, έναν κόσμο που γιορτάζει την δημοκρατία και διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να δρέψουν τους καρπούς, σε όλους επιτρέπεται να φτάσουν στο μέγιστο δυνατό τους. Γιατί ποιος ξέρεις άραγε ποιο από αυτά τα παιδιά που θα βοηθήσουμε μπορεί να γίνει Γεραπετρίτης ή Βενιζέλος στο μέλλον;», τόνισε χαρακτηριστικά!

Δείτε:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί