Μητσοτάκης: Προανήγγειλε ρυθμίσεις για τη μείωση του διαδικτυακού εθισμού σε παιδιά και εφήβους

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή Happy Day του ALPHA και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε

Για τα social media και τις πλατφόρμες ότι όποιος έχει παιδιά, γνωρίζει πως το μοντέλο λειτουργίας τους έχει στόχο να κρατήσουν τα παιδιά και τους εφήβους μας on line και χρήστες της πλατφόρμας που έχουν επιλέξει για όσο το δυνατόν περισσότερο και οφείλουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. «Υπάρχει διαδικτυακός εθισμός κι αυτός έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων μας. Η Ευρώπη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των ζητημάτων ρύθμισης της τεχνολογίας, το γνωστό GDPR είναι ευρωπαϊκός κανονισμός και το επόμενο βήμα, που αφορά και τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, θα συμπεριλάβει ρυθμιστικές πρωτοβουλίες ώστε να μειώσουμε την επίπτωση του διαδικτυακού εθισμού στα παιδιά και στους εφήβους, γιατί είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που δεν γνωρίζουμε ακόμη τις πραγματικές του διαστάσεις», υπογράμμισε. Όπως σημείωσε, οι πλατφόρμες μάς σερβίρουν αυτά που πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα από τις ίδιες τις πλατφόρμες να μη συμβαίνει αυτό και να ξεκινάει μία αναζήτηση από το μηδέν. «Θα ήθελα να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί το βλέπω το πρόβλημα μπροστά μου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ευρώπη θα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως ήταν και για το GDPR και για το AI Act.

Σε ερώτηση για το πραγματικό προφίλ και την εικόνα που προβάλλει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή Happy Day του ALPHA και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Η δουλειά είναι σοβαρή και απαιτεί επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι όταν βγάζω το πρωθυπουργικό κοστούμι δεν μπορώ να είμαι πιο χαλαρός, να κάνω χιούμορ ή να κάνω χιούμορ και στο γραφείο, στις λίγες στιγμές που απαιτείται να είμαστε πιο χαλαροί. Πιστεύω πολύ στο να χτίζει κανείς δημιουργικές ομάδες και να μπορεί να φέρνει διαφορετικές απόψεις γύρω από το ίδιο τραπέζι. Κι εκεί το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ, να κάνει κανείς την πλάκα του, διευκολύνει τους άλλους ώστε να μη σε κρατάνε σε μια τέτοια απόσταση, ώστε να θεωρούν ότι δεν μπορούν να σου πουν πραγματικά τη γνώμη τους. Το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να γίνει σε έναν πολιτικό είναι να καθόμαστε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, να μιλάω εγώ και να λένε “τι ωραία που τα είπε”. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα, πέραν τού ότι η δουλειά μας γίνεται πιο ευχάριστη, νομίζω ότι αυτό διευκολύνει κιόλας να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους στους οποίους μπορούν εύκολα να ανοιχτούν. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης. Μερικές φορές θέλω να είμαι λίγο πιο προχωρημένος και μου κόβουν κάποιες ιδέες αλλά καταλαβαίνω το γιατί».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το TikTok τού έδωσε την ευκαιρία να δείξει πώς είναι πραγματικά όταν μπορεί να φεύγει από τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του πρωθυπουργού. «Και το βρήκα πολύ δημιουργικό και ενδιαφέρον και το αγκάλιασα με πολύ κέφι», πρόσθεσε.

Ως προς το γιατί δεν πήγε στον τελικό αγώνα του Ολυμπιακού, σημείωσε ότι επέλεξε να κάνει το ίδιο με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, να μην αλλάξει τις συνήθειές του, όπως έκανε και στον τελικό του μπάσκετ. «Είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης στα δύο δημοφιλέστερα σπορ», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν τον Δεκέμβριο και στο γεγονός ότι τα γήπεδα άνοιξαν ξανά με άλλες συνθήκες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί