Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στις 28 Μαΐου του 1980 η πατρίδα κατόρθωσε να γίνει δεκτή στις ευρωπαϊκές κοινότητες.
«Ο διορατικός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτάσσει την εθνική πτυχή του εγχειρήματος», ανέφερε.
«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός λίγο έλειψε να γκρεμίσει σε μερικές εβδομάδες όσα χτίζαμε επί δεκαετίες το 2015. Το σύνθημα «δεν ξεχνώ» είναι και εδώ», συνέχισε.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα οφέλη από την ένταξη μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Να σημειώσω τη σταθερή προσήλωση της ΝΔ στην Ευρώπη πέρα από τα κομματικά όρια», υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η πολιτική της παράταξης ήταν, είναι και θα είναι πολιτική αρχών.
«Πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη κοινής πολιτικής κατά του Covid, του ψηφιακού πιστοποιητικού, στη συγκρότηση ταμείου ανάκαμψης», συμπλήρωσε.
«Πήγα και εγώ στις Βρυξέλλες. Διαπραγματευτικά 5 ώρες και έφερα 31 δισ.. Πρωταθλητές και στην καθιέρωση πλαφόν στο φυσικό αέριο. Κάποιοι δίστασαν, επιμείναμε, διεκδικήσαμε και η πρόταση μας έγινε ευρωπαϊκή απόφαση», πρόσθεσε.
«Φυλάξαμε τα σύνορα μας και εξηγήσαμε στην Ευρώπη ότι είναι ευρωπαϊκά. Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να πληρώσει και αυτή για τον φράχτη που θα κατασκευάσουμε στον Έβρο», τόνισε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Μπλακ άουτ» στις πτήσεις: Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το συμβάν της Κυριακής
- Ε.Ε.: Όσα φέρνουν «για το καλό μας» το 2026
- Στην Κων/πολη για την εορτή των Θεοφανίων ο Κυριάκος Πιερρακάκης
- Γερμανία: Για «πολύ κρίσιμη κατάσταση» στην οικονομία κάνει λόγο ο Μερτς
- Η νέα πρόεδρος της Βενεζουέλας αγκάλιασε τους πρέσβεις Ρωσίας, Ιράν και Κίνας, vid
- ΥΠΕΝ: Χρηματοδοτήσεις έργων διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων
- Θρίλερ στις Σέρρες με τον τραγικό θάνατο ενός 17χρονου – Συνελήφθη 16χρονος
- Στ. Παπασταύρου: «Τα Θεοφάνεια αναδεικνύουν τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης»
- Ευρωπαίοι «ηγέτες» έβγαλαν ανακοίνωση για τη Γροιλανδία – Δεν τόλμησαν να αναφέρουν τον Τραμπ
- Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της στην Πεύκη









