Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Στην ανύπαρκτη κλιματική κρίση απέδωσε ο πρωθυπουργός την μέγιστη καταστροφή

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα (…) Όλοι μας είμαστε πληγωμένοι από όσα προηγήθηκαν. Να συμφωνήσουμε σε μια παραδοχή. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κλιματικές απειλές βρίσκονται συχνά ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ανθρώπου», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις φωτιές.

«Δυστυχώς η κλιματική κρίση είναι εδώ (ΔΕΙΤΕ τι πραγματικά ισχύει) ολοένα πιο επικίνδυνη για όλους. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους. Οι πολίτες δεν περιμένουν κοινοβουλευτική κοκορομαχία, αλλά ωριμότητα, σοβαρότητα. Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα.

(…) Πρέπει να μας προβληματίσει τι είναι αυτό που κάνει μια χρονιά καλή και τι κακή, μιας και φέτος είχαμε περισσότερα μέσα από πέρυσι (…) Συχνά ακούμε αναλύσεις για την προετοιμασία που μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν όρια στο πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί μια φωτιά στο πεδίο. Στη φωτιά του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο του πυρονέφους της νύχτας. Φαινόμενο που είχε να εμφανιστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (…) Σήμερα το κράτος είναι παρόν, αλλά η φωτιά επιμένει. Τίποτα πια δεν είναι όπως το ξέραμε σε σχέση με τις φυσικές απειλές (…) Τις φωτιές τις σβήνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πεδίο. Λίγο προσοχή στο λόγο σας. Αυτά που θα λεχθούν σε αυτή την αίθουσα θα τα ακούσουν και όσοι παραμένουν ξάγρυπνοι», προσέθεσε.

intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί