Είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση και για τις δύο χώρες καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
«Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ ήδη προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα. Χθες είχαμε μια πρώτη συμφωνία για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ελλάδα στην Ουκρανία που δείχνει τη σημασία αυτής της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία είναι ταυτόχρονα οικονομική και γεωπολιτική.
Στο μυαλό μου ο Κάθετος Διάδρομος δεν αφορά μόνο την ενέργεια. Αφορά και στους αυτοκινητόδρομους, αφορά και στο εμπόριο καθώς επίσης τις πλήρεις διασυνδέσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας. Κι αυτό αυξάνει σημαντικά τη γεωπολιτική αξία των χωρών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»
- Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καλλωπισμού του άξονα της Δ. Γούναρη – Σβήνονται γκράφιτι, καθαρίζεται ο δημόσιος χώρος
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Οι αχάριστοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας ευχαριστούν για το Ιράν» – Vid
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κτηνοτροφία απέναντι στις επιζωοτίες
- Τ. Θεοδωρικάκος για πλαφόν: «Αναγκαίο για την προστασία από την αισχροκέρδεια» – Μέχρι πότε θα διαρκέσει
- Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή: «Επέλεξα να μην μείνω σιωπηλός»
- Αυτή είναι η απόφαση για τα επιτόκια της ΕΚΤ
- Πρατήρια καυσίμων: Τι αποφασίστηκε για το ενδεχόμενο απεργίας
- Το οικόπεδο «Μπλοκ 2» στο Ιόνιο εισέρχεται στη δεύτερη φάση ερευνών για υδρογονάνθρακες
- Νέα εκτόξευση των τιμών στις κατοικίες το 2025









