Μηταράκης: «Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση για να αποτρέψουμε την μαζική είσοδο παράτυπων μεταναστών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών, ενώ τόνισε πως όσοι καταφέρουν να φτάσουν σε ελληνικά εδάφη θα μπουν για 14 μέρες σε καραντίνα.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι η πίεση από την πλευρά της Τουρκίας θα ήταν διαρκής, μετά τη σθεναρή αντίσταση που έδειξε η ελληνική πλευρά στον Έβρο.

«Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια στα νησιά» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, συμπληρώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αποτραπεί η είσοδος παράτυπων μεταναστών.

Σε περίπτωση που κάποιοι καταφέρουν να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι δεν θα μεταφερθούν σε κάποια από τις γνωστές δομές των νησιών, αλλά σε ειδικούς χώρους καραντίνας, προκειμένου να παραμείνουν αποκλεισμένοι για 14 μέρες και να ελεγχθούν αν νοσούν από κορωνοϊό.

Ο κ. Μηταράκης συμπλήρωσε ότι μέχρι τώρα, οι λιγοστές νέες αφίξεις δεν μεταφέρθηκαν σε υφιστάμενες δομές, όπου παρατηρείται και αυξημένη συγκέντρωση πληθυσμού, αλλά πήγαν στις νέες δομές που δημιουργήθηκαν στις Σέρρες και τη Μαλακάσα.

«Δύσκολο να ελεγχθούν οι ανοιχτές δομές»

Όπως ξεκαθάρισε ο Νότης Μηταράκης, ο έλεγχος για την κυκλοφορία των προσφύγων και μεταναστών στις ανοιχτές δομές είναι αρκετά δύσκολος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη δημιουργίας κλειστών δομών.

«Τα μέτρα φύλαξης είναι αυξημένα όπως προβλέπεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά στα νησιά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι αυξημένες, ούτως ώστε να μπορούν να περιορίσουν την κίνηση των μεταναστών».

Παράλληλα, τόνισε ότι στις δύο νέες δομές που δημιουργήθηκαν έχει μπει ενισχυμένη ασφάλεια, με διπλή περίφραξη, ενώ εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, για τα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να περιορίσει την εμφάνιση κρουσμάτων. «Έχουμε μέχρι σήμερα 28 κρούσματα σε δύο δομές, σε Ριτσώνα και Μαλακάσα, χωρίς διασπορά στο γενικό σύνολο του πληθυσμού, παρά μόνο στις στενές επαφές» κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί