Μέτρα για αγρότες: Αυτό ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για το 2024

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για τους αγρότες προέβη από την Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στα μπλόκα.

Ανακοίνωσε την επέκταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2024! 

Επιπλέον, στο πλαίσιο των νέων μέτρων ανακούφισης των πληγέντων της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία «Daniel» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι η ΔΕΗ θα προσφέρει πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

«Τζάμπα χρήματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε χωρίς δικαιολογητικά και εάν δεν είμαστε βέβαιοι πως τα χρήματα θα πάνε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», τόνισε και προσέθεσε:

«Την άλλη εβδομάδα ανοίγει ο δεύτερος κύκλος αρωγής που ανακοίνωσα και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. 33.000 αγρότες και 2100 κτηνοτρόφοι έχουν εισπράξει 150 εκατ. ευρώ για τις ζημίες του 2023». 

Όπως ανέφερε:

«Η αναγέννηση της Θεσσαλίας απαιτεί ρεαλισμό και σχεδιασμό, απαιτεί συντονισμό κράτους – τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως όμως απαιτεί πόρους, χρόνο και συνέπεια.

Ο όγκος του νερού κατατάσσεται σε μια από τις 2-3 καταγεγραμμένες στην ιστορία της Ευρώπης.

Προτεραιότητά μας να στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους Θεσσαλούς για να μείνουν στον τόπο τους αλλά και να ανακατασκευάσουμε τις υποδομές που κατέστρεψε η θεομηνία αυτή. Αυτή είναι μια άσκηση χρονοβόρα και κοστοβόρα. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τα 3,3 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετιας. Έχουν ήδη δοθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ για δρόμους, νερό και ρεύμα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός έχουν γίνει τα εξής βήματα για την Θεσσαλία:

  • 2.999 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου και έχουν εγκριθεί οι μισές.
  • Έχει ξεκινήσει η διάθεση οικίσκων ως προσωρινά καταλύματα. Στη διάθεση των δήμων είναι ήδη 100 και αναμένονται άλλοι 700.
  • Οι ζημιές στα σχολεία θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς με δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών.
  • Έχουν γίνει 38.000 αυτοψίες σε κτίρια.

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί