Το φυσικό κάλλος της Μεσσηνίας και οι μοναδικές γεύσεις των τοπικών προϊόντων της εντυπωσίασαν Κύπριους δημοσιογράφους, σε ένα ξεχωριστό ταξίδι που διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την εταιρεία CK Strategies, με τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας και την υποστήριξη της Cyprus Airways.
Για πέντε ημέρες οι Κύπριοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από την πληθώρα και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η Μεσσηνία όσο και από το εξαιρετικό ξενοδοχειακό δυναμικό που διαθέτει. Οι ομορφιές της Μεσσηνίας τούς εντυπωσίασαν, αφού, όπως είπαν, πρόκειται για έναν τόπο «ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους».
Οι μοναδικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι μοναδικές αρχαιότητες της Μεσσήνης, το ενετικό κάστρο της Κυπαρισσίας, τα θρησκευτικά μνημεία, τα πευκοδάση και οι θαλάσσιες διαδρομές του κόλπου του Ναυαρίνου συνθέτουν ένα ψηφιδωτό χρωμάτων, που συνδυάζει την απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον.
Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι τον τόπο και να καταγράψουν αυτή την εμπειρία τους στα ΜΜΕ που εκπροσωπούν.
Αυτή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι η αρχή ενός προγράμματος ανάπτυξης του τουρισμού και διαμόρφωσης της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής. Μία πρωτοπόρα απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναδείξει την περιοχή, τη γαστρονομία της, αλλά και τον εναλλακτικό τουρισμό της.
Εξάλλου, η Μεσσηνία συνδυάζει το τουριστικό προϊόν της με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, Θάνος Μιχελόγγονας, ανέφερε: «Η Τριφυλία και συνολικά η Πελοπόννησος συνθέτουν έναν αυθεντικό κόσμο εμπειριών, πολιτισμού, φύσης και ανθρώπων. Η στρατηγική μας βασίζεται σε συνεργασίες με ουσία, συνεργασίες που ενώνουν την τοπική κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και τη σύγχρονη τουριστική προσέγγιση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Πελοπόννησο όχι μόνο ως έναν ελκυστικό προορισμό, αλλά ως έναν τόπο που αξίζει να επισκεφθείς, να γνωρίσεις και -γιατί όχι- να επιλέξεις για να ζήσεις».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ληστεία στο μουσείο του Μπρίστολ: Έκλεψαν πάνω από 600 αντικείμενα «σημαντικής πολιτιστικής αξίας»
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Φλώρινας
- Σέιχ Σου: Σχεδόν τετραπλάσια έκταση κάλυψαν οι αεροψεκασμοί για την πευκοκάμπια
- Υπ. Εργασίας: Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου – Ποιοί θα δουν αυξήσεις
- Κρίση στη Βουλγαρία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις, vid
- Αγωγές απ’ τον Μισέλ Πλατινί εναντίον τριών πρώην μελών της FIFA
- Έως και 20% ακριβότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε έξι νέες Περιφερειακές Ενότητες
- Παράταση σήμερα και αύριο του δωρεάν μη επεμβατικού ελέγχου ήπατος στο Α’ ΚΑΠΗ Περάματος
- Όταν ο Κιμ «εισέβαλε» σε αίθουσες εξετάσεων, vid
Κύρια Θέματα








