Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε στο Mega για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σχετικά με τη λειτουργία των χώρων του θεάματος.
Σύμφωνα με την υπουργό, οι κλάδοι του πολιτισμού έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι χαοτική στις επαγγελματικές σχέσεις.
Υποστήριξε πως χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλο το χειμώνα θα ήταν δύσκολο για όλους τους πολίτες. «Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο», είπε χαρακτηριστικά.
Γι’ αυτό το λόγο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων.
Ακόμα, στο υπουργείο πολιτισμού οργανώνεται μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί ο κόσμος ότι το ζωντανό θέαμα είναι ασφαλές.
Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η απαλοιφή του πλαφόν στις κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες και η επιδότηση των θέσεων στη λογική της επιδότησης των αεροπορικών εισιτηρίων στην αρχή της πανδημίας.
«Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η καθολική επιδότηση με δίκαιο τρόπο.
Αναφορικά με τα πρωτόκολλα, υποστήριξε πως αυτά θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ το πρωί της Δευτέρας (12/10), όπου θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει.
Μεταξύ των μέτρων θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα συστήματα εισόδου και εξόδου των θεατών στις μεγάλες αίθουσες, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.
(Megatv – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Νετανιάχου θεωρεί πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι του πολέμου εναντίον του Ιράν
- Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε…διδάκτορας στην Ιρλανδία! vid
- Σαν σήμερα 31 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται
- Για τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αραγτσί, είναι «καιρός» η Σαουδική Αραβία να διώξει τον στρατό των ΗΠΑ από το έδαφός της
- Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Τρίτη 31/3 – Έρχεται η κακοκαιρία Erminio
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν
- Ακόμα ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πλήγμα κοντά στο στενό του Ορμούζ
- Για γερά νεύρα! Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν









