Με «άρωμα» μεταναστευτικού η σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

Από το πρώην ΚΥΤ της Μόριας ξεκινά σήμερα το πρωί την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

   Στην είσοδο του παλιού στρατοπέδου που χρησιμοποιήθηκε στα χρόνια της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης ως κέντρο καταγραφής και καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών για να κλείσει οριστικά το 2020, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του προγράμματος αξιοποίησης του πρώην ΚΥΤ Μόριας από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

   Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παραδέλλη και μετέπειτα ΚΥΤ Μόριας εντάσσεται στο έργο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το σχετικό με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

   Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο συνεχιζόμενο μεγάλο έργο της αναστήλωσης των τειχών του εμβληματικού κάστρου της Μυτιλήνης. Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο έργο αυτό, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

   Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί την κεντρική αγορά και θα μιλήσει στους πολίτες. Τέλος και πριν αναχωρήσει για τη Ρόδο, στις 2.30 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μυτιλήνης.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί