• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαζικές καταγγελίες για «μαϊμού» τηλεργασία: Ποιοι κλάδοι είναι «πρωταθλητές»

Μαζικές καταγγελίες για «μαϊμού» τηλεργασία: Ποιοι κλάδοι είναι «πρωταθλητές»

PC3
Προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες αρχές η κινητικότητα στους δρόμους της Αθήνας εν μέσω lockdown, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες πως η τηλεργασία δεν εφαρμόζεται.

Ασταμάτητες είναι οι καταγγελίες που καταφτάνουν στα εργατικά σωματεία και κάνουν λόγο για «μαϊμού» τηλεργασία, ενώ η χώρα βρίσκεται σε lockdown εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι είχαν δηλωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο ότι εργάζονται από το σπίτι, ενώ μόνο στην Αττική έφταναν τους 309.254.

«Δεν τηρείται το μέτρο της τηλεργασίας, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν παρακολουθείται η τήρησή του. Υπάρχουν εταιρείες που το επιβάλουν αυτό» δηλώνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο STAR.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που καταβάλλονται και στη ΓΣΕΕ όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας για την τηλεργασία «μαϊμού».
Μάλιστα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ τονίζει πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στον φυσικό χώρο εργασίας. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλειδωμένες πόρτες και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιθεωρητών καθώς ισχυρίζονται ότι είναι κλειστές».
Οι κλάδοι με τις περισσότερες καταγγελίες για παραβάσεις είναι: τηλεφωνικά κέντρα, ηλεκτρονικά καταστήματα, ασφαλιστικές εταιρείες και υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών.

sputnik/ photo unsplash