Λύγισε (ξανά) ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Αφήνω πίσω μου αυτό που αγάπησα» – ΒΙΝΤΕΟ

Συνηθισμένος πλέον σε τέτοια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς λέει «αντίο» στην Πολιτική Προστασία, με τους Χρήστο Στυλιανίδη και Ευάγγελο Τουρνά να αναλαμβάνουν καθήκοντα στο νεοσύστατο υπουργείο, ενώ συγκινήθηκε σε αρκετά σημεία κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

«Θέλω να καταθέσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, την ευγνωμοσύνη μου στα στελέχη της ΓΓΠΠ, που άοκνα, με γενναιότητα, αφοσίωση, υψηλή αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμού, ήταν εκεί δίπλα στον άνθρωπο, δίνοντας και δένοντας χέρια σαν φράκτη ακλόνητο σε κάθε κίνδυνο και απειλή» ανέφερε αρχικά ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ «σε όλους εσάς τους μαχητές εδώ μέσα και έξω» ενώ ένιωσε ένα «σφίξιμο στο στομάχι», που φεύγει από το πόστο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μετά από «112 εβδομάδες, 784 ημέρες, 107.876 χιλιόμετρα προσπάθειας σε 64 ταξίδια στη χώρα και 10 στο εξωτερικό» για τις ανάγκες της χώρας.

«Αποχαιρετώ την Πολιτική Προστασία. Αποχωρώ και σας παραδίδω τον Φάρο, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα, μια σύγχρονη δομή με πόρους και υποδομές. Αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου, η οποία όμως ποτέ δεν λύγισε, ποτέ δεν ”κότεψε”, δεν τρόμαξε σε φλόγες, πρωτόγνωρες κρίσεις, μοναδικούς κινδύνους, απειλές και ξενύχτια» συμπλήρωσε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον Σωτήρη Τσιόδρα, τονίζοντας πως ήταν συνοδοιπόροι στα δύσκολα, ενώ έγινε ένας καλός και αγαπημένος φίλος του, που έχει ξεχωριστές και απαράμιλλες αρετές, ήθος αφοσίωση ενώ τον έκανε και καλύτερο άνθρωπο.

«Αφήνω πίσω μου αυτό που αγάπησα, υπηρέτησα και αφοσιώθηκα» ανέφερε με τη φωνή του να τρέμει και θέλησε να διαβεβαιώσει πως «είμαι έτοιμος να αναλάβω τις νέες ευθύνες μου, τις προκλήσεις και τα καθήκοντά μου με το ίδιο σθένος και αυταπάρνηση, σε άλλο νευραλγικό πόστο για την πατρίδα».

Επίσης, αισθάνεται χαρούμενος που αναλαμβάνουν δύο «εξαιρετικοί και πλούσιοι σε εμπειρίες και γνώσεις άνθρωποι» αναφερόμενος στους κ.κ. Στυλιανίδη και Τουρνά ενώ «θα βρίσκομαι δίπλα στην προσπάθειά σας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί