Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζοντας ότι η ελευθερία θα έρθει όταν έχουμε αρκετά εμβόλια και εμβολιαστούν πολλοί από τους συνανθρώπους μας.
Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός της διαφαινόμενης υποχώρησης των επιφυλάξεων για τους εμβολιασμούς, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες.
Με βάση τους σχεδιασμούς για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι «περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ’όσον όλα πάνε καλά».
Σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται η ανοσία, συμπλήρωσε η ίδια.
Η κ. Λινού μίλησε εξάλλου για τη μέθοδο mRNA και υπογράμμισε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε προσπάθειες και για άλλα νοσήματα μεταξύ των οποίων και για τον καρκίνο.
Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες, είπε η κ. Λινού μη αποκλείοντας πάντως την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι» μετά από 20-30 χρόνια. Ωστόσο, συνέχισε, η πιθανότητα εμφάνισης μακροχρόνια ενός ήπιου νοσήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ υψηλή πιθανότητα που έχει κάποιος να χάσει τώρα τη ζωή του από κορωνοϊό.
H κ. Λινού αναφέρθηκε εξάλλου στους χρόνους που απαιτούνται για τη διαδικασία των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου «εμβολιάστηκαν λιγότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό» λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας.
Η ίδια έχει κάνει αίτηση για εμβολιασμό στον Ιατρικό Σύλλογο αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί.
Στο τέλος απαντώντας σε ένα αστείο που της μετέφεραν σχετικά με τα εμβόλια, κατά το οποίο αναφέρουν ότι υπάρχει τσιπάκι στα εμβόλια απάντησε: “Μακάρι να ήταν τόσο απλό γιατί θα μπορούσαμε να απενεργοποιήσουμε το τσιπάκι”.
πληροφορίες mega/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
