Λάρισα: Αυτοψία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ οδικά έργα

Για την πρόοδο των εργασιών αλλά και για τις αιτίες που καθυστερούν την εξέλιξή τους, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στα εξελισσόμενα οδικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουρέτας, συνοδευόμενος από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταυρούλα Καρρά και στελέχη των τοπικών Τεχνικών Υπηρεσιών για την εξέλιξη των εργολαβιών αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καθυστέρηση στις μετατοπίσεις δικτύων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ-ΟΤΕ), τοπικών ΔΕΥΑ, αλλά και την εμπλοκή των αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε συγκεκριμένα την επαρχιακή οδό Λάρισας- Καρδίτσας, όπου ενημερώθηκε για την κατασκευή του τμήματος Παράκαμψης Συκεώνας και Μεσοράχης – Ελευθερών και για την βελτίωση της επαρχιακής οδού Λάρισας- Καρδίτσας, την παράκαμψη πόλεως Καρδίτσας, την επαρχιακή οδό Λάρισας- Τρικάλων και την επαρχιακή οδό Τρικάλων -‘Αρτας.

Ο κ. Κουρέτας ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να πιέσουν τους εργολάβους και τους εμπλεκόμενους για την επίσπευση των εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες και να τεθούν με ασφάλεια στη διάθεση των οδηγών.

«Έργα οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης των οδικών αξόνων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή. Στόχος μας η κατασκευή σύγχρονων δρόμων, μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων προς την κατεύθυνση αυτή» σημείωσε ο κ. Κουρέτας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί