Κυβέρνηση: “Παιδαγωγικού χαρακτήρα” η απόφαση για εξαίρεση των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση

Ερώτηση σχετικά με την απόφαση να είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, δέχτηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Όλα είναι έτοιμα για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε περίπτωση που χρειαζόταν. είτε χρειαζόταν να κλείσουν τμήματα ή σχολικές μονάδες και εφαρμόζεται ήδη ανεξαρτήτως καταλήψεων και σε περιπτώσεις όπου έκλεισαν τα σχολεία, όπου χρειάστηκε, και σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Για τις καταλήψεις και αυτή την απόφαση, έχει έναν παιδαγωγικό χαρακτήρα, γιατί δεν είναι δυνατόν όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία να συμμετέχουν σε αυτή”, είπε η κ. Πελώνη.

Ερωτηθείσα τι θα γίνει στην περίπτωση που ένα παιδί δεν έχει τον τεχνικό εξοπλισμό για να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση και το αν θα παίρνει απουσίες, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι “θα το δούμε αυτό. Αναμένω διευκρινίσεις από το υπουργείο. Θα λυθεί ωστόσο”.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες. “Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες”, είπε η κ. Κεραμέως. Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, τόνισε πως αυτοί “δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση”.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Πελώνη είχε αναφέρει ότι “επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις αποφασίστηκε: Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Σε σχέση με τις αιτιάσεις που ακούγονται τελευταία και αφορούν τόσο τις σχολικές αίθουσες όσο και τις προσλήψεις, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι “στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα. Και σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές, ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505”.

Και κατέληξε λέγοντας ότι “δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν γίνει επίσης 4.485 μόνιμοι διορισμoί εκπαιδευτικών, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων”.

(φωτο:photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί