Κατάλογο με τους 13 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για διακοπές τον Οκτώβριο δημοσίευσε η κορυφαία ταξιδιωτική ιστοσελίδα Conde Nast Traveller αναδεικνύοντας στην τρίτη θέση την Κρήτη https://www.cntraveller.com/gallery/wheres-hot-in-europe-in-october.
Όπως τονίζει το διεθνές μέσο, «ο Οκτώβριος είναι η αγαπημένη εποχή του έξυπνου ταξιδιώτη για διακοπές. Οι τιμές είναι συχνά πολύ πιο προσιτές αυτή την περίοδο ενώ οι επιλογές ποικίλλουν από ονειρεμένα ιταλικά κρησφύγετα μέχρι τα ειδυλλιακά ελληνικά νησιά».
Στην κορυφαία τριάδα του καταλόγου βρίσκονται η Κύπρος , η Σικελία και η Κρήτη. Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller «ως γενέτειρα του Δία, της Αφροδίτης, του Απόλλωνα και όλου του δυτικού πολιτισμού, η Κρήτη είναι ένας μύθος που έγινε πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει παραδεισένιες παραλίες, όρμους με φόντο τις ζωηρές αποχρώσεις του μπλε, εύφορες πλαγιές και μια θερινή σεζόν αρκετά μεγάλη για διακοπές στην παραλία τον Οκτώβριο. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στους αρχαίους ναούς και στο Παλάτι της Κνωσού χωρίς κόσμο και να απολαύσετε την κρητική κουζίνα σε οικογενειακά εστιατόρια μέσα σε ορεινά χωριά».
Στις επόμενες θέσεις της λίστας ακολουθούν η Καλαβρία, η Μάλτα, η Ίμπιζα το Μπόντρουμ, η Ρόδος, το Κάντιθ, το Λανζαρότε, το Αλγκάρβε, η Αντάλια και η Κως.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









