Κόντρα Πολάκη – Μαρκόπουλου στην Βουλή: «Λέγατε πως θέλατε μια κοινωνία χωρίς επιδόματα, και έχουμε τρελαθεί στα pass»

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή για την κάρτα αγορών! Ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους, εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες.

Σχολιάζοντας δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης για το μέτρο της κάρτας αγορών, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε πως «για ακόμα μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφή αλλά του έρχεται αναστροφή. Σε λίγο οι βουλευτές του θα σηκώσουν το χεράκι και θα ψηφίσουν την τροπολογία για την κάρτα αγορών». «Τώρα που φέρνουμε απορρόφηση του πληθωρισμού τι θα κάνετε; Το χεράκι σας και “ναι”. Το χεράκι σας και “ναι”. Θα τα ψηφίζετε θέλετε δεν θέλετε. Το καλάθι του νοικοκυριού έγινε φθηνότερο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να διαιωνίζεται η ακρίβεια και να μην φέρνουμε μέτρα, για να υπάρχει, για να καταστροφολογεί και να λέει κάτι. Τώρα όμως απογυμνώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και λεφτά θα πάρουν οι συμπολίτες μας και τα διυλιστήρια θα φορολογηθούν», είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει, αν θέλει, τροπολογία, προκειμένου να αυξηθεί η φορολογία για τα διϋλιστήρια. «Αλλά δεν κάνετε τίποτα τέτοιο. Σας κοιτάζουμε εδώ, ανήμπορους, αδιάβαστους και αμήχανους και σε λίγο το χεράκι σας θα το σηκώσετε και θα πείτε “ναι” στην τροπολογία. Ξέρετε ότι αυτή η τροπολογία είναι ανακουφιστική. Ξέρετε ότι δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Περιμένουμε να το σηκώσετε το χεράκι σας, για κάτι που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ουρά των λαϊκιστών».

«Εσείς λέγατε ότι δεν θέλετε μια κοινωνία με επιδόματα και έχουμε τρελαθεί στα pass», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κράτησε «φανάρι» στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων πριν τον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Τώρα που έχει κατέβει η τιμή του βαρελιού, έπρεπε η τιμή στην αντλία να έχει πάει στο 1,40 με 1,45. Τόσο έπρεπε να είναι. Τόσο είχε η τιμή στην αντλία της αμόλυβδης όταν το βαρέλι το 2021 είχε 80 δολάρια. Τώρα γιατί έχει 1,68 στα φτηνά της Αθήνας και 1,85 και 1,90 στην επαρχία; Γιατί πέρα από ότι δεν μειώνετε τον ΕΦΚ, τους τα επιστρέφετε κιόλας μετά, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια για να λέτε ότι εσείς δίνετε pass», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «τον εκπρόσωπο της διαπλοκής που αυτή τον έσπρωξε στη θέση του αρχηγού της ΝΔ», ότι «δουλεύει τον λαό, όταν ισχυρίζεται ότι φορολογεί τα διυλιστήρια το μίσθαρνο όργανο της ολιγαρχίας αυτής της χώρας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί