ΥΠΕΞ: «Fake news» τα περί απομάκρυνσης του Αλέξανδρου Παπαιωάννου

«H αναφορά σε - μικρή ευτυχώς - μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για δήθεν απομάκρυνση του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αλέξανδρου Παπαιωάννου, αποτελεί σκόπιμη παραποίηση σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων, τα οποία ήταν ήδη γνωστά σε όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.


Στην ίδια ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως η αναφορά αυτή «αποτελεί απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Υπενθυμίζει πως ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22, και προσθέτει πως η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, ώστε να λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν από το τέλος του χρόνου και τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία.

Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του, μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, για θέματα που σχετίζονται με τα νέα του καθήκοντα, όπως με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στις 7.12.2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί