Ξανθός για αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι θέμα ταμπού…»

Ειδικά μετά από ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα...

Θέση για την πιθανή αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά εκλογική ήττα της 21ης Μαϊου πήρε ο πρ. Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 δήλωσε πως «όλα θα τεθούν στο τραπέζι», αφήνοντας να εννοηθεί πως εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα θα υπάρξουν μετά και τις δεύτερες εκλογές.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να υπάρξουν τέτοιου είδους συζητήσεις αυτή τη στιγμή και πως είναι κινήσεις που πρέπει να τις κάνει συλλογικά το κόμμα με καθαρί μυαλό και αποστασιωποιημένο από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το ertnews:

«Θεωρώ ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητώ» .

Το μείζον όμως θέμα αφορά ως επί το πλείστον την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία και την στρατηγική. Τώρα για το μεσοπρόθεσμο, για το άμεσο μέχρι τις εκλογές, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε πολύ πιο σαφείς τις προγραμματικές μας αιχμές και προτεραιότητες. Να αναδείξουμε τις προτεραιότητες που έχουν σχέση με το κοινωνικό κράτος, με το δημόσιο σύστημα υγείας, με την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, με την άρση της πελατειακής κουλτούρας στο κράτος

Αυτή την περίοδο δεν μπορεί να τεθεί θέμα αναπροσαρμογής της ηγετικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής».

(Από ertnews.gr- φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί