Βορίδης: «Το να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘’Mission Impossible’’»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης, για το κόμμα των Σπαρτιατών αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείαςαναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, λέγοντας πως τα περισσότερα από τα μέτρα είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά. «Το ζήτημα της εντιμότητας εμάς είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να είμαστε από τις κυβερνήσεις που ό,τι λέμε το κάνουμε».

Ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για τη νέα σύνθεση της Βουλής, λέγοντας πως αυτή είναι μία διαφορετική Βουλή, με μία ισχυρή παρουσία της ΝΔ. «Δεν είναι μεγάλη διαφορά στα άτομα συγκριτικά με τις άλλες φορές αλλά φαίνεται περισσότερο γιατί είναι αποδυναμωμένοι η αξιωματική αντιπολίτευση και έχουμε τον κατακερματισμό σε μικρότερα κόμματα από 8-9 βουλευτές στο καθένα».

«Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης αποκλείστηκε από τη Βουλή»
Όσον αφορά το κόμμα «Σπαρτιάτες», ο υπουργός Επικρατείας είπε πως το συγκεκριμένο κόμμα κάνει μία προσπάθεια, με δεδομένο πως έχει πάνω του το στίγμα στήριξης Κασιδιάρη, να εμφανιστεί ως υπερθεσμικό και με συνεχής αναφορές στη Δημοκρατία και προσπαθούν με την εικόνα τους να είναι κατευναστικοί.

«Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης αποκλείστηκε από τη Βουλή και δεν είναι ο ίδιος στην ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον φανερά. Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σωστή γιατί ο χρόνος της ανακήρυξης του κόμματος δεν συμπίπτει με την χρονική στιγμή και η στάση του κόμματος θα αξιολογηθεί. Δεν μπορεί να υπάρχει αντίφαση στο εσωτερικό της έννομης τάξης, δηλαδή δεν μπορεί να είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη να κάνει τον αρχηγό πολιτικού κόμματος».

«Υπάρχει παραγραμματισμός προσλήψεων»
Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, αναφέρθηκε στις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, λέγοντας πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει μίας συμπληρωματική δράση της Πυροσβεστικής και του στρατού σε περίπτωση άμεσης διάσωσης.

«Αυτό δεν αναιρεί μία άλλη πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, το να διαμορφώσουμε δηλαδή, ένα σώμα πιο για θέματα διάσωση και άμεση παρέμβαση. Το δεύτερο είναι πως υπάρχει αυτό που ψηφίσαμε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και αφορά και τους 250 που προσληφθούν με άμεση διαδικασία προκειμένου να καλύψουν κενά αλλά και ο παραγραμματισμός προσλήψεων».

Αναφορικά με την περίπτωση του σερβιτόρου στη Ρόδο, και τους ελέγχους που γίνονται στα καταστήματα, ο κ. Βορίδης είπε υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να εποπτεύονται όλα.

«Ο μηχανισμός σε έναν βαθμό γίνεται αυτεπάγγελτα αλλά και κυρίως γίνεται με μηνύσεις».

«Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, λέγοντας πως στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισότητα υπάρχει και ο γάμος των ομοφυλόφιλων.

«Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».


Αναφορικά με το ποιον πιστεύει πως μπορεί να γίνει πολιτικός αρχηγός στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω τόσο προχωρημένα γούστα για να πω ποιος θα ήθελα να μπει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘’Mission Impossible’’. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι πως υπάρχουν βαθιές αντινομικές στρατηγικές που εκφράζουν το στρατηγικό πρόβλημα που έχει σήμερα η Αριστερά. Άρα το ζήτημα ξεπερνά τα πρόσωπα. Το βαθύ πρόβλημα είναι πως έχουν αποδοκιμαστεί στον λαό με μία συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων. Εννοώ ο λαός άκουσε ένα πρόγραμμα πλειοδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το καταψήφισε».

Τέλος, ο κ. Βορίδης είπε πως δεν συζητάνε επί του παρόντος θέματα εκλογικού νόμου για τις Ευρωεκλογές. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Μπαίνουν στο τραπέζι ζητήματα τα οποία δεν είναι στο τραπέζι».

(megatv – Intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί