Βορίδης: Ο ισχυρός πόλος είναι η ΝΔ, αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση αλαζονείας

«Φαίνεται ότι το μετεκλογικό κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλήφθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO. Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά συνδέονται με μία βαθιά στρατηγική κρίση.

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπέμπει ένα καθαρο πολιτικό στίγμα. Δεν υπάρχει σαφής εικόνα του τι εκπροσωπεί», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει ότι θέλει να εκπροσωπεί την Αριστερά, αλλά αυτό δεν καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου. Επομένως αυτό συντείνει στη σύχγυση, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση.

Η περίπτωση του νέου αρχηγού και της προσωπικότητάς που έχει είναι αποτέλεσμα των αιτίων της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμπτωμα της κρίσης, δε δημιούργησε την κρίση αλλα δημιουργήθκε από την κρίση είναι μέρος όλης αυτής της κατάστασης.

Ο μεγάλος και ισχυρός πόλος είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση αλαζονείας, καθώς μπορεί να αισθανθούμε ότι είμαστε μόνοι μας.

Αλλά υπάρχουν δύο παράγοντες που δε μας επιτρέπουν να φερόμαστε έτσι:

Ο πρώτος είναι ότι διανύουμε την δεύτερη 4ετία και αυτό κάνει τους πολίτες να είναι πολύ αυστηροί απεναντί μας, μας ελέγχει πιο απαιτητικά ο πολίτης

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι στην πρώτη 4ετία είχαμε το επιχείρημα ότι υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν το έχουμε αυτό. Πλέον παίρνουμε όλη την ευθύνη.

Επομένως το να μην έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αλαζονείας»

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί