Βορίδης για Κασσελάκη: «Κόντρα ρόλος η υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ», vid

Κόντρα ρόλο χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Λίγο κόντρα ρόλος μου φαίνεται. Ο χώρος αυτός έρχεται από μία παράδοση, στην οποία μπορεί κάποιος να διαφωνεί, αλλά έχει μία παράδοση. ΚΚΕ εσωτερικού, η διάσπαση, εάν γίνεται κομμουνισμός με δημοκρατία ή όχι, ευρωκομμουνισμός, η υπόθεση της μεταπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες, Κύρκος, Αλαβάνος… Αυτό τώρα συμπυκνώνεται στον Κασσελάκη».

«Εκείνο που έχει σημασία στη δημόσια συζήτηση είναι τι κομίζει ο καθένας από πλευράς ιδεών και πολιτικού λόγου. Το κρίσιμο είναι ποιες είναι οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν, γιατί αυτές θα κριθούν από τον κόσμο. Δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό ή κάτι να διαφοροποιείται», δήλωσε.

Μέσα στο 2023 οι πρώτες αποζημιώσεις των πυρόπληκτων
Αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο τόνισε πως κινήθηκε ο μηχανισμός, ο οποίος θα αφορά αποζημιώσεις και ενέργειες για να μην υπάρξουν πλημμυρικά προβλήματα.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο μηχανισμός κρατικής αρωγής έχει ενεργοποιηθεί. Οι αποζημιώσεις θα αφορούν ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, καθώς και αγροτικών επιχειρήσεων, όπου θα αποζημιωθεί το φυτικό κεφάλαιο που έχει χαθεί.

«Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρχουν καταβολές σε πρώτα ποσά», είπε σχετικά.

Αποζημιώσεις θα δοθούν σε μελισσοκόμους, οι οποίοι έχασαν τα μελίσσια τους στη φωτιά, καθώς και σε κτηνοτρόφους, καθώς υπήρξε απώλεια ζωικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, θα διερευνηθεί το πλαίσιο να δοθεί υποστήριξη για ζωοτροφές, διότι στις φλόγες παραδόθηκαν χορτολιβαδικές εκτάσεις, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη βοσκή των ζώων.

Σχετικά με τα δάση που κάηκαν, στόχος είναι να γίνουν κορμοδέματα για να συγκρατηθεί το χώμα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία της φυσικής αναδάσωσης, ενώ αμέσως μετά προέχει ο καθαρισμός των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες.

(megatv – intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί