«Βόμβα» Ραγκούση (ΣΥΡΙΖΑ) για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Μπορούμε να το ψηφίσουμε»

«Θετική εξέλιξη η υιοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια»,


τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.


Πρόσθεσε ότι όσο το 50% της κοινωνίας -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- απαντά ΟΧΙ στη ρύθμιση, δεν θα πειστούν οι βουλευτές που διαφωνούν.

«Αν ψηφιστεί, θα γίνει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ακόμη.

«Πρέπει να δεχθούμε έναν συμβιβασμό από την στιγμή που το ΝΣ θα ψηφιστεί και με τις ψήφους άλλων κομμάτων και να κρατήσουμε τα υπόλοιπα που έχει η πρότασή μας για ένα επόμενο βήμα. Όταν στα 10 τα 8 γίνονται αποδεκτά, μπορούμε να το ψηφίσουμε» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε ό,τι αφορά την μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών, απάντησε πως η συζήτηση ξεκίνησε από την ώρα που υποβλήθηκε στα όργανα ενόψει του συνεδρίου και θα αναλυθεί στον προσυνεδριακό διάλογο.

Η πρότασή μας για να πάμε στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει στόχο την δεξαμενή των οπαδών της κεντροαριστεράς που δεν εκφράζονται ούτε από ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε πως: «Η σχέση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ θα είναι για πολλά χρόνια ανταγωνιστική, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο τόπος ισότιμης συνάντησης αριστερών, κεντροαριστερών και κεντρώων και αυτός ήταν ο στόχος της πρότασής μας».

(parapolitika – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί