«Βόμβα» Μητσοτάκη για τρίτες κάλπες μέσα στα…«μπάνια του λαού»!

Θα το ζήσουμε κι αυτό;;

Ειδήσεις έβγαλε η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις με φόντο τις εκλογές.

Αποκάλυψε, επιβεβαιώνοντας ορισμένα “γαλάζια” στελέχη, πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στην κάλπη του Ιουνίου, θα διεξαχθούν νέες εκλογές:

«Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, κ. Κουβαρά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε.(…) Δεν υπάρχει υπάρχει άλλο σενάριο. Αν εσείς βλέπετε κάποιο άλλο σενάριο να μου το πείτε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή πάμε σε δεύτερες εκλογές με κόστος για την χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για το καπρίτσιο -γιατί περί τούτου επρόκειτο- το καπρίτσιο του κ. Τσίπρα, της απλής αναλογικής. Την οποία ψήφισε μόνο και μόνο -όχι γιατί πίστευε σ’ αυτήν- για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη».

Και συνέχισε, φοβούμενος τη συγκρότηση μίας επτακομματικής Βουλής:


«Θα είχαμε και άνετη αυτοδυναμία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ένας πολίτης που μας εμπιστεύτηκε δεν βλέπω γιατί θα αλλάξει τη γνώμη του. Γιατί μας εμπιστεύτηκε για κάποιους λόγους. Μας εμπιστεύτηκε, πιστεύω, γιατί αξιολόγησε τη δουλειά την οποία κάναμε και γιατί πείστηκε για αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Δεν βλέπω, λοιπόν, λόγο γιατί κάποιος να αλλάξει την επιλογή του. Ενδεχομένως να μπορέσουμε να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα σκεπτικούς και διστακτικούς, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι επτακομματική Βουλή -πιθανό σενάριο- σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ατελείωτα περιθώρια ελιγμών, ούτε μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι η αυτοδυναμία είναι δεδομένη, όπως κάποιοι ενδεχομένως διακινούν.

Ακούω στελέχη του ΠΑΣΟΚ να λένε, «αφού είναι δεδομένη, τελειωμένη η αυτοδυναμία, ψηφίστε μας εμάς για να “κοντύνουμε” τον ΣΥΡΙΖΑ». Μα τώρα δεν νομίζω ότι αυτή είναι μια επιχειρηματολογία η οποία μπορεί να πείσει τους πολίτες».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί