«Βόμβα» από ΝΔ: «Χωρίς αυτοδυναμία πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες», vid

Η απλή αναλογική φαίνεται πως την έκανε τη ζημιά της!

Πιθανό περισσότερο από ποτέ, παρά το 40% της ΝΔ, είναι το σενάριο η Ελλάδα να πάει σε τρίτες απανωτές εκλογές αυτό το καλοκαίρι!

Μιλώντας στο MEGA ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής ΝΔ, σχολίασε τη νίκη της 21ης Μαϊου και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε πως η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό του πρώτου κόμματος αλλά και σε συνδυασμό με το ποσοστό που θα λάβουν αθροιστικά τα κόμματα που δεν θα πιάσουν το όριο του 3%. Όσο πιο υψηλό το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής τόσο χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Αντίστροφα, όσα περισσότερα κόμματα στο κοινοβούλιο (άρα μικρότερο ποσοστό για τους λοιπούς συνδυασμούς), τόσο θα ανεβαίνει το μίνιμουμ ποσοστό για τον πρώτο. Με πεντακομματική Βουλή η αυτοδυναμία εξασφαλίζεται με ποσοστό περί το 37,5%, με εξακομματική ο πήχης ανεβαίνει γύρω στο 38,4% και με επτακομματική στο 39,3%.


Ο Μάκης Βορίδης αποκάλυψε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

«Το μεγάλο επίδικο των εκλογών είναι η αυτοδυναμία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο πρ. ΥΠΕΣ σημείωσε πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία και «επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε».

«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες».

Δείτε την επίμαχη κουβέντα από το 4:55

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί