Βαρβιτσιώτης: Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να δείξει πιο υπεύθυνη στάση

Το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων υπογράμμισε σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οκ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση, μοναδικό στόχο έχουν τα μικροκομματικά ωφελήματα και δυναμιτίζουν το κλίμα εθνικής ενότητας.

«Εγώ περιμένω από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό να κάνει μία πιο σοβαρή και μία πιο υπεύθυνη τοποθέτηση από ότι έκαναν οι εκπρόσωποι του όλο το προηγούμενο διάστημα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Και νομίζω ότι η γραμμή που χάραξε η συζήτηση στον προϋπολογισμό ότι, δηλαδή, στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, να συνεχίσει ως γραμμή», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το θέμα Σουλεϊμανί, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία χώρα της ΕΕ που να αντιτάχθηκε σε αυτή την απόφαση ή να κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η πλειοψηφία των χωρών της Ένωσης στάθηκε δίπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μην ξεχνάτε ότι ο Σουλεϊμανί δεν ήταν απλώς ένας στρατηγός του Ιράν, ήταν ένα πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στη θέση 15 της λίστας τρομοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

«Άρα, το να βγαίνουμε, όπως μας καλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσουμε τη δολοφονία Σουλεϊμανί- κάτι που δεν έκανε καμία χώρα, νομίζω ότι βρίσκεται στα όρια της τρέλας», κατέληξε.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...