Βαρουφάκης: Ο Κασσελάκης θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μίλησε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και για το φαινόμενο «Στέφανος Κασσελάκης».

«Αυτό που με απασχολεί είναι οι χιλιάδες άνθρωποι που, αντίθετα με εμάς στο ΜέΡΑ25 που πάψαμε να πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να πιστεύουν. Δεν τους αξίζει αυτό που βλέπουν τώρα, που είναι το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολιτίκ κόμμα, από μια διαδικασία αποπολιτικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά εδώ και χρόνια από την προηγούμενη ηγεσία του».

Όπως λέει ο ίδιος και αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη:

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, αυτό που έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια τώρα υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα, αυτή η κυβερνησιμότητα ότι θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να μείνουμε και να πάρουμε την εξουσία. Απλά έρχεται τώρα ο κ. Κασσελάκης με αποτέλεσμα απλά να βάλει την ταφόπλακα σε μια διαδικασία που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας εδώ και πολλά χρόνια».

«Θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ»


Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε και για την Έφη Αχτσιόγλου.

«Από τη μία μεριά υπάρχει αυτή η άνοδος της ασημαντότητας, από την άλλη μεριά υπάρχει η κα Αχτσιόγλου, η οποία θερμώς μιλάει για τη σημασία της πολιτικής αλλά θα τη ρωτήσω ‘τόσα χρόνια κα Αχτσιόγλου γιατί δαιμονοποιούσατε τις ριζοσπαστικές πολιτικές που τώρα ελπίζετε να επαναφέρετε;’.

»Ο κ. Κασσελάκης απλά έρχεται και το απογειώνει αυτό το αφήγημα της κυβερνησιμότητας, ότι εκείνος είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι ο κ. Κασσελάκης θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ. Ο ίδιος είπε ότι έχει μεγάλη εκτίμηση για τον κ. Μητσοτάκη και πολιτικά και προσωπικά».

«Από όλες τις ύβρεις, αυτή είναι η…»


Για τη σύγκρισή του με τον Κασσελάκη σημειώνει:

«Από όλες τις ύβρεις που έχω δεχτεί, αυτή η συγκεκριμένη σύγκριση νομίζω ότι κερδίζει το βραβείο».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα;

«Ο Αλέξης Τσίπρας όταν τον γνώρισα, γνώριζε πολύ λίγα πράγματα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο είχε κατακτήσει την γνώση που χρειαζόταν. Ο κ. Κασσελάκης κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί και αυτός ένας έξυπνος άνθρωπος ο οποίος μαθαίνει γρήγορα. Έχει στόχο να δώσει γροθιά στο μαχαίρι;».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ, τονίζοντας πως η ελπίδα του είναι η ελληνική κοινωνία «να έχει την ωριμότητα να ψηφίσει κάποιον που έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του.

»Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτό. Στην ελληνική δημοκρατική παράταξη δεν έπρεπε να έχει θέση ούτε η ομοφοβία, εναντίον του κ. Κασσελάκη, ούτε ο μισογυνισμός εναντίον της κα Αχτσιόγλου».

Κλείνοντας τον τοποθέτησή του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα έμπαινε σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

(Megatv – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί