Το είπε ξανά ο Μητσοτάκης: «Τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αν…»

Θα το ζήσουμε κι αυτό άραγε;;

Στην πρωινή ζώνη του Mega μίλησε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε πολλά ζητήματα και φυσικά πρωτίστως στις εκλογές που έρχονται.

Στέλνοντας το μήνυμα πως η χώρα στις 26 Ιουνίου χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση σημείωσε:

«Δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτο το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός . Ο κάθε πολίτης που σε ψήφιζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο τόνισε:

«Αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία. Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Ετσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας.

Νομοτελειακά θα οδηγηθούμε σε τρίτες κάλπες (τον Αύγουστο) εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία. Αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοί λένε ότι δεν ενδιαφέρονται».

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί