αναφερόμενος στη σημερινή μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
«Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων», τόνισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Χατζηδάκης.
Επεσήμανε, επίσης, όλα θα πρέπει να αποφασίζονται βάσει του διεθνούς δικαίου, το οποίο θα πρέπει να αποδέχονται όλες οι χώρες της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Μόλα, μίλησε για «έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της περιοχής μας που μας κάνει να συνεργαστούμε για το καλό των λαών μας».
Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, τόνισε ότι με τη μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα, για το πώς μπορούν οι διάφορες χώρες, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να ακολουθήσουν συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής.
Το Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί παράδειγμα συνεργασιών για το καλό της περιοχής, προσέθεσε με τη σειρά του ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς.
Η επόμενη Υπουργική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ παίρνει τις ΗΠΑ και από το STCU, το οποίο οι Ρώσοι συνέδεαν με χρηματοδότηση βιολογικών όπλων
- Χανιά: Κλειστή σύσκεψη για το θέμα της προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
- Ματ Ντέιμον: Η σκληρή προετοιμασία για το ρόλο του Οδυσσέα – Πόσα κιλά χρειάστηκε να χάσει
- ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα και δράσεις του 2025 – Υπέρβαση εσόδων άνω των 2 δισ. ευρώ την χρονιά που πέρασε
- Στους δρόμους της Γαλλίας οι αγρότες – «Καυτή» πατάτα για τον Μακρόν
- Τι εντολή έδωσαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. στο “Χ” του Έλον Μασκ
- Σε επιφυλακή η Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στην Συρία
- Ρωσία και Κίνα αντιδρούν στις καταλήψεις δεξαμενόπλοιων από τις ΗΠΑ
- Κάλας: Συζητάμε να απαντήσουμε στην αμερικανική απειλή για τη Γροιλανδία









