Ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει ιδιαίτερα την πολιτική επικαιρότητα τους επόμενους μήνες, αλλά προς ώρας μοιάζει «ξεχασμένο», έθιξε στον «αέρα» εκπομπής ο Νότης Μηταράκης.
Μιλώντας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά και τον περιορισμένο ανασχηματισμό ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ερωτήθηκε σχετικά με το αν πρόκειται η κυβέρνηση να δώσει το «πράσινο φως» στην ανανέωση της θητείας της ΠτΔ.
Η απάντησή του εξέπληξε τους παρόντες δημοσιογράφους, καθώς ήρθε σε αντίθεση με τα μέχρι στιγμής «σήματα» που έχουν δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου:
«Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».
Κατά πολλούς αυτή η ρηξικέλευθη πρόταση Μηταράκη έρχεται ως απόρροια της πτώσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς είχε -μεταξύ άλλων- διαρροές από τα «δεξιά» της.
Θυμίζουμε πως η θητεία της ΠτΔ τελειώνει το 2025. Έως τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ανακοινώσει εάν θα προχωρήσει στην ανακοίνωση κάποιας νέας υποψηφιότητας ή όχι!
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
