Τα ποσοστά της Κυριακής φέρνουν έκτακτες εξελίξεις στην κυβέρνηση

«Έχουμε μία τριετία χωρίς κάλπες».

Θέμα ωρών φαίνεται να απέχει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώτος για το 2024.

Το αποτέλεσμα των Ευρωκάλπεων «πάγωσε» το Μαξίμου, καθώς τα ποσοστά κινήθηκαν πολύ χαμηλότερα από τον ελάχιστο πήχη που είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για αλλαγή προσώπων αλλά και πολιτικών.

Μάλιστα στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν -κι ας μην το παραδέχονται ανοικτά- πως ο κύριος λόγος που από την επομένη των Ευρωεκλογών δεν τέθηκε θέμα πρόωρων εκλογών ήταν η παντελής απουσία αντιπολίτευσης!

Είναι ενδεικτικό εξάλλου πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί μετά βίας φτάνουν τα ήδη χαμηλά ποσοστά της ΝΔ (28%).

Έτσι λοιπόν, με τους πρώτους Υπουργούς και βουλευτές να έχουν ήδη κάνει κάποιες πρώτες αυτοκριτικές στα κανάλια για το τι έφτιαξε, ο πρωθυπουργός ίσως ανακοίνωσει πριν καν το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Εικάζεται μάλιστα πως ήδη οι… ενδιαφερόμενοι έχουν ειδοποιηθεί, καθώς ο πρωθυπουργός είχε χθες Δευτέρα ανεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του με σκοπό να «αποκωδικοποιηθεί» το μήνυμα αποστροφής μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του!

Το μεγάλο σοκ για την κυβέρνηση ήρθε δια στόματος Μάκη Βορίδη χθες Δευτέρα, με το Υπουργικό στέλεχος να παραδέχεται πως σε σχέση με τις εκλογές του 2023 η ΝΔ έχασε πάνω από 900χιλ. ψήφους!!

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί