Θέμα ωρών φαίνεται να απέχει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώτος για το 2024.
Το αποτέλεσμα των Ευρωκάλπεων «πάγωσε» το Μαξίμου, καθώς τα ποσοστά κινήθηκαν πολύ χαμηλότερα από τον ελάχιστο πήχη που είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για αλλαγή προσώπων αλλά και πολιτικών.
Μάλιστα στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν -κι ας μην το παραδέχονται ανοικτά- πως ο κύριος λόγος που από την επομένη των Ευρωεκλογών δεν τέθηκε θέμα πρόωρων εκλογών ήταν η παντελής απουσία αντιπολίτευσης!
Είναι ενδεικτικό εξάλλου πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί μετά βίας φτάνουν τα ήδη χαμηλά ποσοστά της ΝΔ (28%).
Έτσι λοιπόν, με τους πρώτους Υπουργούς και βουλευτές να έχουν ήδη κάνει κάποιες πρώτες αυτοκριτικές στα κανάλια για το τι έφτιαξε, ο πρωθυπουργός ίσως ανακοίνωσει πριν καν το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
Εικάζεται μάλιστα πως ήδη οι… ενδιαφερόμενοι έχουν ειδοποιηθεί, καθώς ο πρωθυπουργός είχε χθες Δευτέρα ανεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του με σκοπό να «αποκωδικοποιηθεί» το μήνυμα αποστροφής μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του!
Το μεγάλο σοκ για την κυβέρνηση ήρθε δια στόματος Μάκη Βορίδη χθες Δευτέρα, με το Υπουργικό στέλεχος να παραδέχεται πως σε σχέση με τις εκλογές του 2023 η ΝΔ έχασε πάνω από 900χιλ. ψήφους!!
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου
- Διονύσης Σαββόπουλος: Η αξέχαστη εμφάνιση στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, vid
- Η Ουγγαρία δεν θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν
- Ισχυρές πιέσεις και στην ελληνική αργυροχρυσοχοΐα προκαλεί το ράλι των τιμών του χρυσού
- «Quantum Echoes»: Ο κβαντικός υπερυπολογιστής με τον νέο αλγόριθμο κάνει υπολογισμούς με ασύλληπτη ταχύτητα
- Υεμένη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 15 εργαζόμενοι του ΟΗΕ που κρατούνταν από τους Χούθι
- Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους 16χρονους στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και παίζουν τυχερά παιχνίδια
- Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την Πέμπτη
- Το έκανε και αυτό η δεξιά τάξη πραγμάτων! Τι ειπώθηκε για την Τουρκία – Στο βάθος ο Τρίτος Ναός
- Τραγωδία στο Γκάζι: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου