ΣΥΡΙΖΑ: Νέα «καρφιά» Φάμελλου για «κομματική γραφειοκρατία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα, με νέα πολιτική» τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», τονίζοντας πως δεν πρέπει η συζήτηση να επικεντρώνεται μόνο στο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Αρχικά, ανέφερε πως:

«Δεν σκέφτομαι μια προσωπική εμπλοκή γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να υπηρετούμε το ενιαίο αλλά και την εξέλιξη που έχουμε για την επιλογή της νέας πολιτικής ηγεσίας. Δεν είναι σημαντικό μόνο το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την ηγεσία. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα δεν κάνει μια αλλαγή να γίνει ένα νέο κόμμα, που θα είναι βαθιά μεταρρυθμιστικό, θα καταθέτει προτάσεις για την αλλαγή της ζωής μας, δεν θα είναι μόνο αντιπολιτευτικό αλλά θα είναι ταυτόχρονα ανοιχτό στη νεολαία, στην επιστήμη, στην Ευρώπη, στον κόσμο της παραγωγής, που δεν ήταν τόσο φιλόξενο μέχρι τώρα, που πολλές φορές η κομματική γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να υπάρχει τέτοια δημιουργικότητα.

Χρειάζεται να ξαναβρούμε διαδρομές πιο βαθιές, όπως οι δημοκρατικές αξίες. Έχουμε κόμματα στη Βουλή που αμφισβητούν δημοκρατικές αξίες, κόμματα που αμφισβητούν ακόμα και το δικαίωμα στην άμβλωση. Υπάρχει μια συζήτηση και μια πίεση στην Ευρώπη για ακροδεξιά σχήματα. Αυτά είναι ζητήματα που φτάνουν στις αξίες της κοινωνίας.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσει ξανά για αξίες και μεταρρυθμίσεις. Αντί να συζητάμε μόνο για το πρόσωπο αλλιώς οι μοναχικές πορείες μέχρι το συνέδριο των υποψηφίων, χωρίς να κάνουμε διάλογο για το νέο κόμμα και τη νέα πολιτική, δεν φτάνουν. Εμπιστεύομαι την συλλογικότητα, έχω μάθει να ζω σε συλλογικότητες, δεν μπορώ να σκεφτώ πως ένα πρόσωπο μπορεί να καθορίζει πολιτικές».

«Έχω υποκλιθεί στην πολιτική τομή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας – Χρειάζονται τέτοιες τομές»
ADVERTISING

Σε ερώτηση για το εάν ήρθε η ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές «αποστρατείες» ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Δεν είναι κακό αυτό και κάποιες φορές είναι απαραίτητες τέτοιες πολιτικές τομές. Εγώ έχω υποκλιθεί στην πολιτική τομή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την αποχώρησή του. Και έχω υποκλιθεί όχι σε προσωπική διάσταση αλλά πολιτική. Το να υπάρχουν τέτοιες τομές στην πολιτική ιστορία είναι συνταρακτικές αλλά πολλές φορές δίνoυν ζωή στην πολιτική ζωή.

Εάν δεν το δώσουν οι επιλογές των προσώπων αυτό το σήμα, θα το δώσει η κοινωνία και το δίνει η κοινωνία πολλές φορές. Μπορεί να μην είναι δίκαιο αλλά είναι και η ζωή. Κανείς δεν είναι σίγουρος για τη θέση του. Και το λέω και για μένα προσωπικά. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει περιορισμός θητειών. Θεωρώ πως ο επαγγελματισμός στην πολιτική, η οικογενειοκρατία, ο νεποτισμός, κάτι που αναπαράγεται πολύ στην Ελλάδα, δυστυχώς είναι αρνητικό για την πολιτική.

Αναπαράγει εξουσίες γύρω από την καρέκλα ενός ανθρώπου το οποίο κάνει κακό τελικά στη δημιουργικότητα της κοινωνίας. Σταματάει τα νέα πρόσωπα να μπουν στην πολιτική. Οι τρεις θητείες, τα 12 χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να δείξει κάποιος τι μπορεί να προσφέρει. Υποδουλώνεται ο πολίτης στον πολιτικό για να του κάνει ένα ρουσφέτι και ο πολιτικός υποδουλώνεται στον πολίτη για την ψήφο και αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος».

(newsbomb – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί