«Εκείνο που με εξέπληξε ήταν η ταχύτητα που ενήργησε μετά την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας» ο Ερντογάν εξήγησε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε πως ενώ «μετά περιμέναμε ότι θα έμπαινε σε μια κατάσταση κενού», ο Τούρκος πρόεδρος «κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα».
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Τούρκος πρόεδρος «είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό» συνολικά με τη θέση της χώρας του, στέλνοντας με την απόφασή του μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι τα μηνύματα Ερντογάν αφορούν στους «Κεμαλικούς, ότι τελείωσε η περίοδος του Κεμάλ, στους μουσουλμάνους απανταχού ότι εφαρμόζω τη θέληση του Μωάμεθ του Β΄ του Πορθητή», αλλά και προς τη Δύση, δηλαδή «δεν με νοιάζει τι λέτε».
Ως προς τις διεθνείς αντιδράσεις, «η Αμερική άφησε στη Ρωσία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και η Ρωσία δεν τα έβγαλε» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας πως «το μήνυμα του Ερντογάν είναι είναι ότι του βγήκε».
Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «η σωστή προσέγγιση είναι να επισημάνουμε ότι ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή παίρνει μια απόφαση να φύγει από τους θεσμούς της Δύσης, πράγμα, το οποίο σημαίνει και ορισμένα πράγματα σε θέση με εμάς και για το τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες».
«Η εικονα που υπάρχει είναι ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι έχει τους σκοπούς του και δεν ξεφεύγει από αυτούς και πλέον το κάνει με ταχύτητα» δήλωσε ο κ. Συρίγος και διευκρίνισε πως «φοβούμαι ότι είναι λίγο χειρότερα. Δεν απευθύνεται προς την Ελλάδα, απευθύνεται προς τη Δύση».
Αναφορικά με τους δυνητικούς τρόπους αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, «υπάρχει η διπλωματία, ήδη δραστηριοποιείται εντόνως, υπάρχουν τα αμυντικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Υποχρεωτικώς πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες θα κινηθούμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο».
(Protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









