«Σύμπτυξη με ΠΑΣΟΚ»: «Έσκασε» η «ρουκέτα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης και η εκλογή του φέρνουν εξελίξεις...

Σύμπτυξη και συνεννόηση με τον προοδευτικό κόσμο, όπως το ΠΑΣΟΚ, προτείνει ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξαν τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Χαρακτήρισε «εκφυλιστικά» τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν είναι εμφύλιος.

Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων, όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου».

Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους, να κάνουν πολύ μεγάλα βήματα για την ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου και να βάλουν στην άκρη σκοπιμότητες, και προσωπικές και μικροκομματικές.

«Η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος», είπε.

Μάλιστα με βάση τα παραπάνω, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν αναφέρεται σε προεκλογική σύμπτυξη με το ΠΑΣΟΚ.

Τότε ο πρώην Υπουργός επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα απάντησε:

Το λέω καθαρά.

Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».

Θα δούμε άραγε Μητσοτάκη πρωθυπουργό και μία…”υπεραντιπολίτευση” ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ με κύριο πρόσωπο τον…Στέφανο Κασσελάκη χέρι-χέρι με τον “ανεμικό” Ανδρουλάκη;;;

Όλα είναι πιθανά…

(Eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί