Στην ΑΑΔΕ ο Κύρτσος για τις ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Τι ζητάει ο ευρωβουλευτής από την Ανεξάρτητη Αρχή

Με αίτημά του προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ζητάει να γίνει έλεγχος στους αριθμούς των τηλεφώνων του, μετά την αποκάλυψη ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα παρακολούθησης.

Η ανακοίνωση του Κύρτσου
Πρώτο βήμα αυτής της σύνθετης προσπάθειας που θα εξελιχθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πάρει χρόνο, είναι η υποβολή αιτήματος προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για έρευνα και τεκμηρίωση της αντισυνταγματικής παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του φιλελεύθερου ευρωβουλευτή.

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Κ. Μαντζουράνη και των συνεργατών του Κωνσταντίνου Μαντζουράνη και Ουρανίας Βλαχέα, ο κ. Κύρτσος ζητεί από την ΑΔΑΕ:

Κατά τον έλεγχο που ήδη διεξάγεται στις δημόσιες υπηρεσίες ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ, ΔΙΠΑΠ, να συμπεριλάβετε και έρευνα σε σχέση με τους αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσης μου.

Να διερευνήσετε αν έχω υποστεί, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στον Τύπο και συγκλίνουσες ενδείξεις, άρση απορρήτου, καθώς και τις συνθήκες υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μου, είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας είτε των συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας στο πολιτικό μου γραφείο και στην οικία μου στην Αθήνα.

Αν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο 2225/1994, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή του μέτρου άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε την επίμαχη άρση στο όνομα της…προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί