σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003 για ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως ισχύουν την 25η Ιουνίου 2025, ποινική δικογραφία που αφορά στους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και Ελευθέριο Αυγενάκη.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπούρας – “για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση” – η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή χθες το απόγευμα, σε έγχαρτη μορφή και κατ’ εκτίμηση αριθμεί 3.000 σελίδες, λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ανακοινωθεί στο Σώμα η διαβίβαση της δικογραφίας, ώστε από σήμερα το πρωί να δοθεί η δυνατότητα σε κοινοβουλευτικές ομάδες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τουλάχιστον τρία αντίγραφα στην αίθουσα 168 “Παύλος Μπακογιάννης” από τις 9 το πρωί.
Όπως προβλέπεται σε όλες τις περιπτώσεις δικογραφιών που έφθασαν στη Βουλή, οι βουλευτές έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να κρατήσουν σημειώσεις, αλλά δεν μπορούν να φωτογραφίσουν το υλικό, ούτε να τους χορηγηθεί αντίγραφο.
“Αυτή τη στιγμή αναπαράγονται αυτά τα αντίγραφα και όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν κρύβει μια δικογραφία, η οποία είναι τουλάχιστον 3000 σελίδες, ήρθε πριν λίγο στη Βουλή, ανακοινώθηκε την ίδια μέρα και αποκτούν πρόσβαση παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες από αύριο το πρωί”, κατέληξε ο κ. Μπούρας, απαντώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για καθυστέρηση αδικαιολόγητη ενημέρωσης της Βουλής, ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως για το περιεχόμενο της δικογραφίας και υποστήριξε πως κρύβεται δόλος απόκρυψης της δικογραφίας από τους βουλευτές.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ετοιμάζονται για το τρίτο «Shutdown» μέσα σε μόλις ένα χρόνο οι ΗΠΑ
- Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι στην Αψίδα του Θριάμβου
- Viral βίντεο: Σουηδός κατηγορεί τον Καναδό αντίπαλο ότι “κλέβει” στο curling
- Πότε κάνουν πρεμιέρα οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιά SOS σημεία πρέπει να προσέξετε
- Πολύτιμα για τη Χίο τα «δάκρυα» του μαστιχόδεντρου
- «Αυτά τα τρόφιμα σκοτώνουν»: Το επικό σποτάκι των ΗΠΑ με τον Μάικ Τάισον, vid
- Από τις σπάνιες στιγμές της Μελάνια – Συμμετείχε στον χορό YMCA του Ντόναλντ Τραμπ, vid
- Ιράν-ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο
- Η Κολομβία ξαναρχίζει την καταστροφή καλλιεργειών κόκας με τη χρήση γλυφοσάτης και ψεκασμούς με drones
- Αποκαλύψεις Υφυπουργού: «Υπήρχε κανονικό σχέδιο για να μας πάνε στη δραχμή»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ









