“Σπαρτιάτες”: Τέλος στην παραφιλολογία και την παραπλάνηση από μερίδα των ΜΜΕ

"Είναι ανεπίτρεπτο και αντιδεοντολογικό να διατυπώνονται από δημοσιογράφους που αρθρογραφούν στον έντυπο Τύπο, άκρως ανακριβείς πληροφορίες, δημιουργώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη", αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι "Σπαρτιάτες" σε ανακοίνωσή τους με αφορμή σημερινό δημοσίευμα.

Οπως σημειώνουν στη συνέχεια, η ανακοίνωσή τους αφορά δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με την δικαστική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργία Αδειλίνη, για τους βουλευτές του κόμματος.

“Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «ρεπορτάζ» τους, στις δύο καταθέσεις του προέδρου μας, κ. Βασιλείου Στίγκα, υπήρξαν διαφορές, καθώς ,όπως υποστηρίζουν οι μυθοπλάστες συντάκτες του άρθρου, η δεύτερη διεξήχθη όταν τα φερόμενα ως εσωκομματικά στρατόπεδα υποτίθεται ότι “τα βρήκαν. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές από τη στιγμή που η δεύτερη κατάθεση ήταν κατ’ ουσίαν συμπληρωματική της πρώτης με ουδεμία διαφοροποίηση”, υποστηρίζουν στη συνέχεια οι “Σπαρτιάτες”, ενώ προσθέτουν:

“Ωστόσο αποκρύπτουν επίσης, προφανώς δολίως, το γεγονός ότι της αρχικής κατάθεσης προηγήθηκε η κοινή δήλωση όλων των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών”, στις 04/09/2023, που σημείωναν ενυπόγραφα τα εξής: «Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται και τα εξής:”Καλό θα ήταν, προτού δημοσιεύονται αναληθείς πληροφορίες, είτε από σκοπιμότητα, είτε από αμέλεια, να τηρούν οι εν λόγω γράφοντες τη δεοντολογία και να επικοινωνούν για να διασταυρώνουν τα γεγονότα με το Γραφείο Τύπου των “Σπαρτιατών”, που βρίσκεται στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε πληροφορία. Αν και εφόσον φυσικά θέλουν να αποκαλούνται «έγκριτοι δημοσιογράφοι». Προειδοποιούμε, τέλος, ότι υπάρχει και η έσχατη λύση της δικαστικής οδού, για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ανάλογα ψευδή δημοσιεύματα”.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί