Σκρέκας: Θα συνεχιστεί η επιδότηση στο ρεύμα – Προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης

Η επιδότηση ρεύματος θα συνεχιστεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια του κρατικού προϋπολογισμού και της ελληνικής οικονομίας για να στηρίξει κατά πρώτο λόγο τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ», ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι προς το παρόν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου «να μπορέσουν τα νοικοκυριά να έχουν όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές και να μπορέσουν να θερμάνουν τα σπίτια τους».

Αναφέρθηκε μάλιστα στα μέτρο που έχουν ήδη ανακοινωθεί και αφορούν το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και η μείωση του πετρελαίου θέρμανσής στην αντλία κατά 25 λεπτά του ευρώ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να επαναφέρουν την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, ο κ. Σκρέκας είπε «ότι όταν για πρώτη φορά προσδιορίστηκε η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης η τιμή του ξεπερνούσε τα 2 €. Ο στόχος μας τότε ήταν να επιδοτήσουμε με ένα τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης ώστε να κατέβει κάτω από τα 2 € ανά λίτρο, πράγμα το οποίο αυτή τη στιγμή ισχύει».

Ερωτηθείς για το πότε θα εφαρμοστούν στη χώρα μας οι αποφάσεις για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων, ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε ότι «θα ξεκινήσει άμεσα. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί το οικονομικό έτος και αμέσως θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του. Αυτό είναι ευρωπαϊκός κανονισμός, είναι υποχρεωτικό».

Για το ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο
Ο υπουργός τόνισε ότι στις 18:30 σήμερα θα υπάρξει άτυπη σύσκεψη με ομολόγους του από τι Βέλγιο και την Ιταλία επί της τεχνικής πρότασης της Ελλάδας για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, που θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επεσήμανε δε ότι σήμερα έπειτα από αρκετούς μήνες έχουν συνταχθεί με την πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού 15 κράτη μέλη.

(Newmoney – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί