Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές.
Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, επιθεώρησε σήμερα τη νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:
«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη νέα πλωτή δεξαμενή εδώ στη Ρεβυθούσα που δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές. Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πάρα πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε αυτή η νέα δεξαμενή , αυτό το νέο πλοίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα όπως είπαμε σχεδόν να διπλασιάσουμε την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης και με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της χώρας μας».
Η νέα πλωτή μονάδα αυξάνει την χωρητικότητα των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας σε περισσότερα από 375.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ (έναντι 225.000 κ.μ. που είναι η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα).
Η προσθήκη της δεξαμενής αυξάνει τη χωρητικότητα αλλά και την ευελιξία της εγκατάστασης ως προς την υποδοχή διαθέσιμων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»
- «Μάχη» στην Ουγγαρία! Θέλουν να πάρουν από τον Όρμπαν την εξουσία
- Ρεκόρ σε δημοπρασία: Μονοχρωματικός μπλε πίνακας του Yves Clein “έπιασε” τα 18,4 εκατ. ευρώ