Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη: Είναι το «κερασάκι στην τούρτα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα».

Αυτό δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος διερωτήθηκε «πόσο φρέσκοι είναι Πολάκης, Αποστολάκης και Νίκος Παππάς».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε αρνητικά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μετάλλαξη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα».

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε, μιλώντας στον Real Fm. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για τους βασικούς συνεργάτες του νέου προέδρου του κόμματος.

«Ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς; Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο.


«Λέω ότι αυτό που αναδεικνυόταν ήταν το θέμα της πολιτικής αξιοπιστίας, γι’ αυτό συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λοιπόν, δεν υπήρξε διότι κάποιοι, όπως ακούστηκε κατά την προεκλογική διαδικασία, υπονόμευσαν την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή την ερμηνεία που την διακινούσαν κέντρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη του 2019 ήταν η βασική αιτία της εσωστρέφειας και της νέας αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ακύρωσης της αντιπολιτευτικής του παρουσίας. Ποτέ δεν ειπώθηκαν αυτά στα όργανα. Ποτέ!» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε ομοφωνία στα λόγια, αλλά χωρίς ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια της ήττας, κάτι που οδήγησε σε νέα εκλογική συντριβή. «Αντί να τα συζητήσουμε αυτά τώρα, υιοθετήθηκε μια παλιά συνταγή αναζήτησης εσωτερικών εχθρών. Είχαμε μια υπέροχη γραμμή, έναν αδιαμφισβήτητο, καλό, λαοπρόβλητο και αγαπητό ηγέτη. Γιατί χάσαμε παρότι είχαμε όλα αυτά; Γιατί κάποιοι υπονόμευσαν; Δεν είναι έτσι. Tα αίτια είναι βαθύτερα», είπε.


Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε και τις πρώτες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όσον αφορά στην τοποθέτηση στελεχών σε θέσεις ευθύνης, όπως της εκπροσώπου Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο, αλλά βάσει διαδικασιών και καταστατικού, τα οποία και καταπατήθηκαν.

«Λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος, όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό», συμπλήρωσε.

(realfm, newsit – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί