Σφοδρή επίθεση Καρανίκα στην πλευρά Αχτσιόγλου: «Αναξιόπιστοι, υπερόπτες, υπονομευτές»

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα «επιτέθηκε» στην ομάδα Αχτσιόγλου, η οποία παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το κείμενο Αχτσιόγλου-Μπίστη «Αυτός είναι ο δρόμος μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

«Αυτός είναι ο δρόμος τους, 6/6.

(σε 1´30’’)

Διαβάζοντας το κείμενο της ‘Εφης Αχτσιόγλου – Νίκου Μπίστη συν 9 ακόμα, με τίτλο “αυτός είναι ο δρόμος μας”, με έπεισαν ότι έχουν διαλέξει τον δικό τους δρόμο.

Θα τον διαβούν όμως αφού καταφέρουν να κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο φεύγοντας, από αυτόν που έκανε η φράξια “Ομπρέλα” και ο Μπίστης που ενώ έφυγε μόνος του πριν λίγες μέρες, δεν το κατάλαβε μάλλον κανένας και ξαναγύρισε για να κάνει θόρυβο.

Αναξιόπιστοι

Δεν θα έφευγαν παρέα με την “ομπρέλα” για να μην τους παρουσιάσουν ως ουρά του Τσακαλώτου – Φίλη τα ΜΜΕ, αλλά και γιατί φιλοδοξούν να ηγηθούν οι ίδιοι ενός νέου φορέα της “πραγματικής αριστεράς” καθώς θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από όλους και από όλες.

Υπερόπτες.

Επειδή γαλουχήθηκαν θεωρητικά με όρους ηγεμονίας (όπως στη φεουδαρχία των ολιγαρχών), από τους θεωρητικούς Μακιαβέλη – Γκράμσι και όχι της δημοκρατικής αλληλεπίδρασης και της άμεσης δημοκρατίας, δεν θα χάριζαν την “ηγεμονία” του νέου φορέα στην “ομπρέλα” & ας λένε τα ίδια, αλλά ούτε θα κάθονταν με τον σύντροφο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis που επικαλείται την άμεση δημοκρατία και δημοκρατικά τους νίκησε στον εκλογικό κομματικό ανταγωνισμό ενώ δεν είχε την δίκη τους εμπειρία και φοβερή κομματική προϋπηρεσία.

Ανίκανοι και γι αυτό έγιναν ρεζίλι.

Δεν θα πήγαιναν ως ακόλουθοι του Τσακαλώτου καθώς έχουν στην φαρέτρα τους περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες και ας τις απέκτησαν όλοι και όλες χάριν του Τσίπρα ως Συριζαπς και όχι ως φράξια.

Όπως ξέρουμε, στην ομάδα της Αχτσιόγλου τα περισσότερα μέλη της κατάγονται απο τη νεολαία του Συνασπισμού δηλαδή μετά την πτώση της Σοβιετίας. Ευτυχώς.

Αυτό όμως δεν τους έκανε να υπερβούν τις συνήθειες και τους μηχανισμούς των υπολοίπων που κατάγονται από τα ΚΚ των μηχανορραφιών, της φράξιας και των διασπάσεων και γι αυτό το λόγο γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η ομάδα που συγκροτεί την “ομπρέλα” και δεν θέλουν να την πατήσουν όπως ο Τσίπρας.

Θα περιμένουν να συσπειρωθούν καθώς πρέπει, να μετρήσουν το μπόι τους, τα βήματα της “ομπρέλας” και τα ΜΜΕ. Εξάλλου μετά από αυτό το κείμενο δεν υπάρχουν περιθώρια να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τραβάνε τον δρόμο τους.

Τυχοδιωκτισμός.

Ο θόρυβος που θα κάνουν είναι αυτός που προκαλεί κάθε χώρος καθώς μετακομίζουν. Το να αποχωρείς με βουλευτές είναι σημαντικό και βάση του κανονισμού αν μαζέψουν τον απαραίτητο αριθμό μπορούν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα άρα και κόμμα με ηγεσία έτοιμη από την φράξια που έχουν τόσο καιρό.

Σχεδιασμός.

Στο τέλος αφού θα αποχωρήσουν σταδιακά και από τις επιτροπές και τα τμήματα κάνοντας θόρυβο στα ΜΜΕ όπως είπαμε, θα μας παρουσιάσουν και την αποχώρηση της πλειοψηφίας του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να μαζικοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν εκφράζει τίποτα. Μικροθέαμα.

Οι αποχωρήσεις ανοίγουν και κλείνουν δρόμους. Οι φράξιες πάντα μπαίνουν στον μονόδρομο που χάραξαν ως υπονομευτές.

Ο λαός δεν τους εμπιστεύεται.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανοίγει ένας δρόμος που είχε φρακάρει από την υπονόμευση, την σχεδιασμένη παραφωνία, τον αναχρονισμό και τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει πολιτική με τον κόσμο από τα κάτω που έχει την δυνατότητα να συνθέσει τις προτάσεις που τον αφορούν.

Ο δρόμος της Σύγχρονης Αριστεράς είναι αυτός που ανοίγει προοπτικές για το λαό και παλεύει για την ευημερία δίχως αποκλεισμούς και μακρυά από Ελιτισμούς».

(eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί