«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και) για τα…εμβόλια: «Δεν μπορέσαμε να πείσουμε παραπάνω»

Τσακώνονται επειδή δεν...εμβολιάστηκαν παραπάνω πολίτες!!

Στην «πολεμική ρητορική» μεταξύ των κομμάτων, λίγο πριν τις εκλογές, μπήκαν και τα κορωνοεμβόλια.

«Ένα από τα χαμηλότερα της Ευρώπης» χαρακτήρισε το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη, φτάσαμε να έχουμε 63% εμβολιασμό. Μέρος της θνητότητας που υπήρξε εκείνη την εποχή, υπήρξε διότι δεν μπορέσαμε να πείσουμε κανέναν παραπάνω να εμβολιαστεί».

Με τη γνωστή της λογική η κυβέρνηση πήρε τιμωρητικά μέτρα, για ένα 63% που δεν αυξήθηκε ποτέ. Είπε θα τους τιμωρήσει με τα 100 ευρώ. Τα 100 ευρώ δεν αποδώσανε».

Κυβερνητική απάντηση

Απάντηση στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους:

«Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της Χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων».

(φωτο:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί