Πιερρακάκης: Στρατηγικός μας στόχος το δημόσιο πανεπιστήμιο

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων μετά το πέρας της Συνόδου των Πρυτάνεων, που διεξάγεται στην Καστοριά.

Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από ένα εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Αυτό πάμε να λύσουμε και τίποτα παραπάνω» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην πρότασή μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» και εξήγησε ότι «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναβάθμισή του είναι ο απόλυτος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο κινούμε τον διάλογο με όλα τα πανεπιστήμια, με όλες τις πρυτανικές αρχές».

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ακόμη ότι μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα αντιμετωπιστούν με τον διάλογο.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί