Πιερρακάκης για ποσοστά Ευρωεκλογών: «Εφικτός ο στόχος που έθεσε ο Μητσοτάκης»

Ο στόχος που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ΝΔ, είναι εφικτός, 

 τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV.

   Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης “στόχος μας πέρα από αυτό, είναι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό γενικά, ως ένας καταλύτης, ως καύσιμο μιας εντολής για ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές”. Η ΝΔ δεν βασίζεται στην ιδέα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πρόταση διακυβέρνησης, αλλά στη δική της θετική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, την οποία όπως τόνισε, ζητά οι πολίτες να εγκρίνουν και να επαναβεβαιώσουν στην κάλπη.

   “Σε 10 μήνες έχουν γίνει μια σειρά από θεμελιώδεις αλλαγές από τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι την επιστολική ψήφο” διευκρίνισε ο κύριος Πιερρακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι “αν δει κανείς τον καμβά της πενταετίας που έχει περάσει, όπως το πού βρισκόταν η χώρα το 2019 και τι έχει γίνει στην πενταετία, θα σας έλεγα ότι θα διαπιστώσει ότι έχει μεγάλη μείωση η ανεργία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά, ενώ έχουμε σημαντικές αυξήσεις και στον κατώτατο μισθό. Η Ελλάδα πλέον, έχει ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από εκείνον που έχει ο μέσος όρος της ευρωζώνης” είπε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στην ψηφιοποίηση αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

   “Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη” είπε ο υπουργός. “Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας δώσει την εντολή να κινηθούμε ακόμη γρηγορότερα, ακόμη αποτελεσματικότερα”.

   Ο κ. Πιερρακάκης που είναι υπεύθυνος για την Περιφέρεια Κρήτης ενόψει των ευρωεκλογών, εξήγησε ότι στόχος είναι η επανάληψη του μηνύματος που έδωσε το 2023 στην κάλπη.

   Σε ό,τι αφορά την προκλητική δήλωση της Προέδρου των Σκοπίων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι “όντως επρόκειτο για μια δήλωση προκλητική, που ως τέτοια τη χαρακτήρισε και ο πρωθυπουργός” αλλά και μια δήλωση η οποία επίσης “υπονομεύει την προοπτική του μέλλοντος της γειτονικής χώρας”.

   “Για αρχή, πρέπει να έρθουν στον ίσιο δρόμο κάποια πράγματα” σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα, ότι αν και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχαν πολύ σημαντικές επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις “από τη στιγμή που κάτι το έχεις υπογράψει ως χώρα, δεσμεύει τη χώρα και υπό αυτή την έννοια, είναι απολύτως αναγκαίο και αυτονόητο πως οι διεθνείς συμφωνίες οφείλουν να τηρούνται και αν δεν τηρούνται υπάρχουν συνέπειες”. 

Με πληροφορίες από απεμπε – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί