Πέτσας: «Κάθε μέρα έχουμε 40 με 50 πυρκαγιές, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι»

Στα ύψη παραμένει το «πολιτικό θερμόμετρο» στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως οι εκλογές θα έρθουν στο τέλος της τετραετίας.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε σήμερα το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε για τις πυρκαγιές πως η κυβέρνηση έχει βγάλει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία σε 48 δήμους για τον καθαρισμό αστικών δασών.

«Σημασία έχει να περνάει το έργο στην κοινωνία. Δώσαμε 100 εκατομμύρια για καθαρισμό των δασών. Κρίσιμο για όλους τους υπουργούς είναι το έργο τους να φαίνεται. Προφανώς δεν αρκεί να εντάξουμε εμείς σαν υπουργείο Εσωτερικών τα έργα, αλλά αυτά να δημοπρατηθούν και να γίνουν για να τα απολαύσουν οι πολίτες», είπε.

«Φέτος υπάρχουν πράγματα, έχουν γίνει πράγματα που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις πυρκαγιές στην Ηλεία αλλά και στην Ιτέα, απάντησε:

«Για τις φωτιές στην Ηλεία αλλά και στην Ιτέα θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις των αρμοδίων ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής που τους άκουσα να δηλώνουν οτι η κινητοποίηση ήταν πολύ καλύτερη νύχτα με τη μέρα, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πυρκαγιές θα υπάρχουν και σημασία έχει το πώς αντιδρούμε και πώς προσπαθούμε να τις περιορίσουμε».

Κάθε μέρα έχουμε 40 με 50 πυρκαγιές»

Όπως είπε «κάθε μέρα έχουμε 40 με 50 πυρκαγιές» και τόνισε πως εκείνο που τον έχει απογοητεύσει είναι το πώς καλύπτονται τα γεγονότα: «Δεν μπορούμε να λέμε πως καίγεται το Amanzoe όταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κάνει αναρτήσεις που ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης και να ποστάρει φωτογραφίες που δείχνουν ότι το ξενοδοχείο δεν έχει καεί. Καταλαβαίνω ότι όλοι τρέχουν να καλύψουν το γεγονός γιατί πουλάει, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην το μεγεθύνουμε».

Μεταξύ άλλων, είπε: «Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προσεκτικοί. Να αναγνωρίζουμε βέβαια κα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων όταν συμβαίνουν πυρκαγιές.

Για τις εκλογές ανέφερε πως: «Υπάρχουν δύο ζητήματα. Είμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές, οπότε είναι λογικό οι υπουργοί και οι βουλευτές που επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών να πυκνώσουν τις επαφές τους. Το άλλο είναι αυτό που είπε ο κύριος Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Αυτό δεν ισχύει και συγκρούεται με την πραγματικότητα» και τόνισε πως οι εκλογές αναμένονται την άνοιξη του 2023.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί