ΠΑΣΟΚ: Συναίνεση στην κυβέρνηση θα δίνουμε βάσει του εθνικού συμφέροντος

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την χθεσινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του κόμματος αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης πριν καν δει απτά δείγματα γραφής του Τούρκου Προέδρου, σπεύδει να μιλήσει δημόσια για παράθυρο υποχωρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με επικοινωνιακούς όρους. «Οι συνθήκες καλής γειτονίας προϋποθέτουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και όχι προκλήσεις και επικίνδυνες αναθεωρητικές λογικές», επισημαίνει.

Για την ένταξη της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ και τον επικουρικό της ρόλο τονίζει πως «είναι απόλυτα σαφές το μπάχαλο του δήθεν επιτελικού κράτους και την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου μέτρου».

«Ας μην έχει πολιτικές αυταπάτες: Όποτε θα παρέχεται η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αυτό θα γίνεται βάσει του εθνικού συμφέροντος και δεν θα αποτελεί συγχωροχάρτι για την πρόχειρη και αποσπασματική αντιμετώπιση εκ μέρους της Κυβέρνησης σοβαρών θεμάτων, όπως είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Ας φρεσκάρουμε την επιλεκτική μνήμη του κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας το γεγονός ότι μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι συνεργάτες του διέρρεαν ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να μειωθούν έως και να καταργηθούν οι θέσεις βουλευτών Επικρατείας από τον απόδημο Ελληνισμό».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί